söndag 9 december 2012

Saffransskorpor

Idag har vi handlat på andra sidan gränsen, jag lämnade Patrick kvar på flygplatsen (han skall på kurs i två dagar) och så har jag bakat saffransskorpor som nu torkar i ugnen.


Mammas supergoda saffransskorpor


Ingredienser
100 g smör 
1 g saffran 
2 st ekologiska ägg 
1.5 dl strösocker 
5 dl vetemjöl 
1.5 tsk bakpulver 
1.5 dl hel sötmandel 
råsocker 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

Receptet är taget från recept.nu och är Leila Lindholms recept.

Vill ni ha en annan variant  av saffransskorpor så hittar du ett annat recept av Leila här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar