onsdag 24 april 2013

1:a maj förberedelser

Mjöden har jag kokat ihop ikväll. Imorgon skall den sättas på flaska och så är den passligt färdig til 1:a maj. 


Mjöd

4 liter vatten
250 g farinsocker
250 g socker
1-2 citroner (saften)
1/5 tsk jäst (färsk eller torr)

Koka upp hälften av vattnet. Blanda i allt socker, rör om tills det är löst upp. Häll i resten av vattnet och citronsaften. Låt mjöden kallna till cirka 42 grader om du använder torrjäst eller 36 grader om du använder färsk jäst. Blanda ut färskjästen i lite vatten före du blandar den i mjöden. Torrjästen kan blandas i direkt. Låt mjöden stå i kastrullen i cirka 24 h före du lägger den på flaskor med 1 tsk socker och russin i varje flaska.

2 kommentarer:

  1. Oj hemgjord mjöd. Ja ska nog laga de nångång men vill int dricka så många liter mjöd själv, hemma laga allti mamma 10 liter. :)

    Och sen kan du uppdatera min länk där i din länklista. Ratata uppdaterades ju för nån månad sen och då händ de någå med adressena. :)

    SvaraRadera
  2. Okej, tack för tipset :)Brukar nästan alltid klicka mig in på din blogg via facebook när du postar där :)

    SvaraRadera