onsdag 7 mars 2012

Shepard's pie

Idag har jag gjort en enkel version av Shepard's pie till middag.

Du behöver:
1 kg potatis
2 msk smör
1 ½ dl matlagningsgrädde
salt och peppar


Olivolja
En morot
En lök
3 vitlöksklyftor
600g maletkött
1 ½ msk tomatpure
2 ½ dl grönsaksbuljong
1 msk maizena
salt och peppar

Parmesan ost


1. Skala potatisen och koka tills den är färdig. Skär upp löken, moroten och vitlöken i tärningar och fräs tills genomskinlig i olivolja. Tillsätt maletköttet och bryn. 


2. Tillägg tomatpuren och bryn ännu i en minut, efter detta häll i grönsaksbuljongen och låt koka i 3-5 minuter. Tillslut tillsätt maizenan så såsen blir tjockare och krydda efter smak.


3. När potatisen är färdig, häll av vattnet och mosa ihop till en slät mos tillsammans emd smöret och grädden. Krydda efter smak. Häll maletköttblandningen i en ugnsform och lägg på moset.


4. Strö på strimlad parmesan och stek i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter tills osten fått lite färg.


Servera och njut!


Jag valde att lägga i två skivade champinjoner och krydda med oregano för att göra denna Shepard's pie mer i min smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar