måndag 23 april 2012

Madeira, mat och dricka

Under resan åt vi och drack, och så åt vi och drack lite till. :)

Lokal specialitet: Espada som är en djupvattensfisk. 
Serveras med friterad banan. 

En till lokal specialitet: Espetada, kött på spett.
Med en massa tillbehör som alltid på Madeira.


Resans bästa middag. Steak on stone.
Biff som stekes på en super varm sten vid bordet.
Den bästa biff jag någonsin ätit!!!

Efterrätt måste det också vara ibland. Banana split.

Lunch på balkongen. Ost och vin. Portugisiskt vitt vin är
väldigt gott och mildt i smaken.

Eftermiddagskaffe och kaka. Brisa är en läsk som tillverkas på Madeira.
Finns i olika smaker men passionsfrukt var absolut min favorit.

En portugisisk specialitet. Bacalau, tork i tomatsås.

Lokal specialitet: Bolo de caco. Ett varmt bröd
med vitlökssmör. Namnamnam.

Kryddig kyckling.

En mer hälsosam dessert. :) Fruktsallad.

2 kommentarer:

  1. Åå nu blir jag ju nästan lite hungrig :)
    Det låter som om ni haft en underbar resa!

    Ha det bra!
    Kram, Paula

    SvaraRadera
  2. :) Det var absolut en välbehövd resa och riktigt underbar också! :)

    SvaraRadera