Igår lagade jag och mamma för första gången pasha, som vi åt idag. Pasha är en påsk efterrätt, som är en tradition i ortodoxa länder. Jag tror detta var första gången jag har ätit pasha, och jag tyckte det var riktigt gott. Dessutom var det väldigt enkelt att laga.
| Historiken bakom pasha hittar du här |
Receptet hittar du här (receptet är på finska).
Kort översatt så gör du pasha så här: Vispa 100g rumsvarmt smör med 1 dl socker tills det är vitt och pösigt. Blanda i 400g kvarg, 1 ägg, saften från en halv citron, 2tsk vaniljsocker, en ½dl krossad mandel, en ½dl russin och en ½ suckat. Vispa 2dl grädde och blanda i röran. Lägg en fuktig gasvävstygsbit i en sil och häll i röran. Lägg silen i en bunke och in i kylskåpet över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar