fredag 29 mars 2013

Pasha

Igår lagade jag och mamma för första gången pasha, som vi åt idag. Pasha är en påsk efterrätt, som är en tradition  i ortodoxa länder. Jag tror detta var första gången jag har ätit pasha, och jag tyckte det var riktigt gott. Dessutom var det väldigt enkelt att laga.

Historiken bakom pasha hittar du här
Receptet hittar du här (receptet är på finska).

Kort översatt så gör du pasha så här: Vispa 100g rumsvarmt smör med 1 dl socker tills det är vitt och pösigt. Blanda i 400g kvarg, 1 ägg, saften från en halv citron, 2tsk vaniljsocker, en ½dl krossad mandel, en ½dl russin och en ½ suckat. Vispa 2dl grädde och blanda i röran. Lägg en fuktig gasvävstygsbit i en sil och häll i röran. Lägg silen i en bunke och in i kylskåpet över natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar