tisdag 2 december 2014

2 december



Ifjol delade jag med mig av ett rischoklad recept. I år har vi prövat på ett nytt rischoklad recept som är mycket bättre än det recept vi annors brukar laga rischoklad efter. Så här kommer ett mycket bättre recept. ;)

Rischoklad
Rischoklad, ca 25st

250g kokosfett
200g choklad
2st ägg
2dl socker
3msk kaffe
ca. 100g puffat ris

1. Smält fettet och chokladen i en kastrull. Låt svalna.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt kaffe och fett- och chokladblandningen, blanda ihop. Tillsätt det puffade riset och blanda ihop.
3. Fördela röran i muffisformar. Förvara kallt tills servering

Receptet hittade jag här och är fritt översatt av mig.

4 kommentarer:

  1. Åh, hemmagjord rischoklad är bland det godaste som finns..!! Brukar göra enligt annat recept, aldrig tänkt på att testa med kokosfett, men det kan ju inte bli annat än succé, jag vet ju hur fantastisk ischoklad med kokosfett är :) Ska göra enligt detta recept nästa gång :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev väldigt gott. Vi använde mjölkchoklad men jag ser för mig att det blir väldigt gott om man har mörk choklad istället ;)

      Radera
  2. Förresten, glömde visst bort att nämna att jag länkat till ditt recept här: http://marvelicious.blogg.se/2014/december/julkalender-19-december-2.html#comment :)

    SvaraRadera