tisdag 17 januari 2012

Korianderkryddad kyckling

Här kommer nu receptet och en bild av resultatet på den korianderkryddade kycklingen jag gjorde i förra veckan. Både jag och patrick tyckte det smakade gott. Det var en lite annorlunda rätt, men på ett bra sätt.


För 4 personer (minska bara på kycklingen om du gör för färre)

4 Kycklingfileer
2 Vitlöksklyftor
1 Färsk grön chili (utan frön)
2 cm Färsk ingefärrot
4 msk Hackad koriander
Finrivet skal från en lime
3 msk Limesaft
2 msk Light soyasås
1 msk Fint socker
2 dl Kokosmjölk

1. Skär djupa hack i fileerna. Lägg sedan fileerna på ett fat som inte är av metall.
2. Ordna resten av ingredienserna och miksa sedan allt till en jämn smet.
3. Häll marinaden över fileerna, se till fileerna blir täckta av marinaden på alla sidor. Täck fatet med plastfolie. Lägg i kylskåpet i alla fall 1 timme.
4. Lägg ugnen på 175 grader. Ta ut fileerna från marinaden, se till att så mycket som möjligt av marinaden rinner av. Stek fileerna i ugnen i ca 30 minuter.
5. Strax före fileerna är färdiga så är det dags att koka ihop marinaden i några minuter och så är såsen färdig. Servera med kokt ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar