tisdag 10 december 2013

10 december


I lucka nummer tio finns ett enkelt recept för den som är glad i söta saker. I Patricks familj är det en tradition att "baka" risbollar (även kallad rischoklad) till jul. Risbollarna blir extra fina om du använder dig av mönstrade muffinsformar istället för vanliga vita.

Risbollar

Risbollar

225 gr kokosfett
450 gr florsocker
6 msk kakao
3 ägg
6 msk kallt kaffe
3 tsk vaniljsocker
Puffat ris
Muffinsformar

Smält fettet och blanda i alla andra ingredienser. Tillsätt till slut puffat ris, kom ihåg att smeten skall hålla ihop när den hårdnar. Fördela smeten i muffinsformar och ställ kallt.

Receptet är ett recept av Patricks mamma som hon hittat och sparat på en gång i tiden.

2 kommentarer:

  1. Hemma kalla vi dom alltid myror. Dom e sååå goda, sku måsta slänga ihop en batch till veckoslute! :)

    SvaraRadera
  2. Gör du det! Det är fort gjort! :)

    SvaraRadera