måndag 7 april 2014

Grön currygryta med lax

En enkel vardagsrätt som går fort att tillbereda medan riset kokar. Man behöver förbereda allt före man börjar eftersom det går fort att tillbereda. Broccolin är en av mina favoritgrönsaker och passar in i denna currygryta. Många slänger broccolistammen men den är minst lika god som buketterna. Så använd den istället för att slänga den. Den här maträtten är både mjölk-, ägg- och glutenfri.

Trevlig måndag! Om ni prövar något av mina recept, kom gärna med feedback efteråt! :)

Grön currygryta med lax och ris.
Grön currygryta med lax
För 2-3 personer
Tid: 25 minuter

Ingredienser
1 lök
1 bit färsk ingefära (3 cm)
1 vitlöksklyfta
1 bunt vårlök
½ broccoli
500 g skinnfri lax
1 msk olja
1 burk kokosmjölk
2-4 tsk grön currypasta
(1-2 tsk ljus soyasås)

Serveras med
Kokt ris

1. Sätt riset att koka och tillbered sedan curryn. Dela löken i två delar och skiva. Strimla ingefäran och skiva vitlöken. Skär vårlöken i ca 2 cm långa bitar. Dela upp broccolin i små buketter och strimla stammen. Tärna laxen i stora bitar.

2. Tillsätt olja och lök i en mediumvarm panna. Stek löken under omrörning i 2.3 minuter så att löken blir mjuk men inte brynt. Tillsätt ingefära, vitlök och vårlök. Fortsätt att steka under omrörning i 2 minuter.

3. Tillsätt sedan broccoli, kokosmjölk och currypasta. För en mild curry tillsätt bara två teskedar med currypasta. Rör om så att currypastan blandas ut med kokosmjölken. Låt småputtra i 5 minuter.

4. Tillslut tillsätt laxen och krydda med soyasås vid behov. Låt puttra tills laxen är färdig, det tar cirka 3-4 minuter. Servera med de kokta riset.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar