torsdag 26 februari 2015

Middagstips - Tandoori lax med pitabröd

Torsdagen till ära vill jag dela med mig av ett busenkelt middagstips som ni för exempel kan laga imorgon kväll eller någon annan dag då ni vill ha god middag på 30 minuter.


Tandori lax med pitabröd

600 g laxfilé
2 msk tandoori pasta
2 msk naturell yoghurt
olja

Till servering: Pitabröd, gurka, rödlök och naturell yoghurt. Andra tips: Mangochutney och färsk koriander/mynta.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla en ugnsform med lite olja. Lägg laxen med skinnet ned i ugnsformen.

2. Blanda tandoori pastan tllsammans med yoghurten. Fördela och bred ut röran på laxbiten/laxbitarna.  Stek laxen i ugnen i ca 12 minuter (portionsbitar 8-10 minuter). Servera.

2 kommentarer:

  1. Låter ju JÄKLIGT gott!
    Iofs tycker jag allt som innehåller naturell yoghurt låter gott. Kanske jag borde tvinga sambon att laga det här i helgen. :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vældigt enkelt och dessutom gott, det slår aldrig fel ;)

      Radera