måndag 5 mars 2012

Kantarellrisotto

Igår fixade jag ihop en enkel risotto (med äkta risotto ris).


Du behöver:

Olja
Smör
En gul lök
2 dl risottoris
1-2 dl vitvin
1 liter buljong 
2 dl parmesan ost
Kantareller
Salt och peppar

Hacka löken och fräs den i smör och olja tills löken blir mjuk och smått genomskinlig. Tillsätt riset. Undvik att röra så mycket i riset, "skaka" hellre på pannan lite grann om det behövs. Låt riset fräsa lite i pannan med löken före du tillsätter vinet (efter smak). Häll i lite buljong och låt koka ihop. Jag valde att använda hönsbuljong. Under de nästa 15 till 20 minuterna tillsätetr du lite buljong i taget och låter det koka ihop före du tillsätter lite till. Smörstek kantarellerna precis innan riset är färdigt. Tillsätt till slut parmesanosten, lämna lite till för att strö på. Smaksätt efter behov, tillsätt kanatrellerna, strö på parmesan och en skvätt olivolja. Servera och njut!

1 kommentar:

  1. Låter gott! Skall pröva den sen när tillfälle ges. :)

    SvaraRadera