söndag 6 april 2014

Hamburgare med friterade lökringar

Idag lagade vi smarriga hamurgare till middag. Hamburgerbrödet köpte vi på butiken men lökringarna och hamburgerbiffarna lagade vi själv. Patrick fixade lökringarna, jag fixade biffarna och Aini studerade oss från babysittern. Det var teamwork på köket, något som sker väldigt sällan hemma hos oss, mera sånt! 

Det är tredje gången vi lagar friterade lökringar efter samma recept. De har aldrig blivit misslyckade. Till biffarna använde jag mig av svinköttfärs. Det går bra att använda sig av andra färsar. Men om du använder bara nötköttfärs blir biffarna oftast väldigt "tunga". Köttfärsen behöver innehålla lite fett för att biffarna skall bli saftiga.

Friterade lökringar. Receptet hittar du här.

Mums!

Hamburgerbiffar
4 st, tid: 20min

400g svinköttfärs
1 liten lök, finhackad
1 ägg
1 msk vetemjöl
salt
peppar
margarin

1. Blanda alla ingredienser, förutom margarinet, till en slet köttfärssmet. Forma, med fuktiga händer fyra bolar av smeten. Lägg en klick margarin i en varm panna, platta till biffarna och lägg dem i pannan. Kom ihåg att biffarna krymper lite grann när de steks, så platta till dem ordentligt. Stek på varje sida i 3-4 minuter. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar