måndag 28 juli 2014

Aini 6 månader

Hipp, hurra för Aini som blir 6 månader idag! 

Hon lär sig nya saker hela tiden och för oss föräldrar gäller det bara att hänga med. När hon var 4,5 månader gammal började hon stöda upp överkroppen med hjälp av armarna och i samma tid hittade tårna till munnen. Strax efter att hon blev 5 månader så började hon ställa sig upp på knän och armar. Efter mycket tränande under semesterveckorna började hon stå på armar och fötter med rumpan högt upp i vädret. Det allra nyaste (hände för första gången igår kväll) är att hon säter sig ner på rumpan när hon står på alla fyra och stöder sig sedan med en hand så hon hålls uppe för en liten stund.

Hon är fortfarande väldigt glad, sover lite på dagen och om kvällen är det inte alltid lika lätt att somna in för natten. Hon vaknar några gånger om kvällen och vill ha mat men under natten vill hon oftast bara ha mat en gång. Jag ammar fortfarande och hon klara sig bra på det men lite gröt och purer äter hon sedan 4 månaders ålder. Just nu verkar favoriterna vara morot och plommon. Allt vi har prövat har hon ätit hittills.

Det ser ut som hon har en favoritleksak, som är en fjäril vi fått från Libero. Men leker gärna med andra saker också, helst allt hon får tag i. Eller leker och leker, sätter det i munnen och suger eller tuggar på allt hon når. Sladdar är också väldigt roligt, då kommer hon sig framåt genom att stå på alla fyra och sedan landa påmagen ett stycke närmare målet. Bara det allra roligaste är det värdt att ta sig framåt för. Oftast kommer hon sig fram genom att trycka sig bakåt med armarna eller svänga överkroppen åt höger eller vänster så att hon kommer sig runt.

Aini 6 mnd:er

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar