torsdag 26 november 2015

Diy: Julkalender

Här kommer en steg för steg beskrivning över hur du gör din egen julkalender som du kan använda år efter år. "Granen" är dessutom väldigt stilig som pynt efter att alla 24 små paket är öppnade och inte längre hänger i granen.Du behöver:
- Pinnar och plankor 
- Spik/skruv
- Metalltråd
- Sprayfärg
- Penna
- Verktyg: hammare/skruvmejsel, såg och borrmaskin

Jag valde att gå på en strand och plocka flytved som skulle bli grenarna och stammen i min julkalender. Efter att allt hade torkat började jag med att plassera ut pinnarna/plankorna så som jag tyckte det såg bäst ut. 

Jag markerade med en penna var jag behövde såga till pinnarna/plankorna. Jag bestämde redan nu hur många paket skulle hänga på varje pinne för att se hur många pinnar jag behövde som grenar.


Efter att jag hade sågat till pinnarna skruvade jag fast dem i själva stammen (du kan också spika fast pinnarna). På några grenar spikade jag in spikar där man kan hänga paketen och på några grenar får paketen hänga på själva pinnen. Så borrade jag ett litet hål i toppen av stammen.


I hålet stack jag in en liten pinne som jag kunde fästa i en stjärna av ståltråd som jag gjorde på fri hand.

På baksidan av stammen skruvade jag fast två små pinnar.


En upptill och en nertill. I pinnen uppe snurrade jag så fast lite metalltråd som jag gjorde en ögla på. På det sättet kunde jag sedan hänga upp granen på väggen, Den andra pinnen gör det så att granen hänger lika långt ut från väggen hela vägen.


Till sist spraymålade jag hela granen i svart. Efter att ha packat in smått och gott i 24 små paket och hängt dem i granen blev slutresultatet så här:


2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tack, är väldigt nöjd med slutresultatet. Dessutom har jag en kalender att plocka fram varje år! :)

      Radera