söndag 20 maj 2012

Söndagsmat

Idag blev det kalops till middag. Så enkelt att laga men tar så lång tid.


Ett enkelt recept på kalops:

600g älgkött
3-4 lökar
morötter
salt
peppar
2 lagerblad
½ bunt timjam
kryddpeppar
margarin
vatten
maizena

Skär upp köttet i cirka 3x3x3cm stora bitar. Skala löken och dela upp i fyra delar. Skala morötterna och skär upp ungefär lika stort som köttet. Bryn köttet, löken och morötterna i två omgångar i margarin. Salta och peppra varje omgång. Lägg allt i en gryta eller kastrull, fyll på vatten så allt blir täckt. Knyt med bomullstråd ihop timjamen till en bukett. Lägg buketten, lagerbladen och krypppeppar i grytan med köttet. Låt allt småputtra i cirka 3 timmar tills köttet är mört. Tillslut tillsätt maizena så att såsen tjocknar till. Servera med potatis i den form du vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar