söndag 5 maj 2013

Matutmaning 2013. Vecka 18

Veckans rätt är en pastarätt. En vårlig pastarätt full av bland annat örter, squash och hemlagad pasta med steka pilgrimsmusslor. just nu kan jag bara tänka på den kommande Italien resan och det kommer att synas i  maten som är en del av min matutmaningen de kommande veckorna.

Angelhair pasta med örter, squash och pilgrimsmusslor.
Hemlagad pasta
(för 4 personer)

4,5 dl durumvetemjöl
4 ägg
1 tsk salt
1 msk olivolja 

1. Gör en hög av mjölet på arbetsbänken, gör en grop i mitten av mjölet. Vispa upp äggen lätt och tillsätt dem tillsammans med oljan och saltet ner i gropen. Blanda i mjölet med fingertopparna lite och lite i ägg blandningene. Knåda till en fast deg. (Jag har lagt till ett extra ägg till receptet eftersom det alltid blir mjöl över när jag laga med 3 ägg, degen skall vara fuktig men om det klibbar fast i händerna så tillsätt mera mjöl)

2. När du har knådat ihop degen skall du börja töja på degen. Det betyder att du töjer ut degen med din handflata medan du håller fast andra ändan med din andra hand. Vik degen och repetera detta i 10-15 minuter. Detta är en av det viktigaste momentena i pastalagningen. Lägg degen i en skål under en kökshandduk för att vila i 30 minuter. 

3. Använd pastan som du vill. Kavla ut för hand eller använd en pastamaskin om du äger en sådan.

1 kommentar:

  1. Receptet är taget ur någon Kotivinkki tidning från flera år tillbaka och har fungerat för mig varje gång.

    SvaraRadera