lördag 7 juni 2014

Dopet

Förra söndagen döptes Aini och det firade vi efteråt med kaffebjudning med nära och kära. Oavsett om vi bara hade bjudit våra syskon, föräldrar och mor- och farföräldrar + ett vänpar, så blev vi hela 29 stycken på kaffebjudningen. Därför hade vi bjudningen i en klubblokal nära oss. Vi pyntade enkelt med servetter, ljus och blommor. Jag hade bakat en hel del i förväg och hela lördagen gick till att förbereda det sista. 

Vi bjöd bland annat på prinsesstårta, smarrig chokladkaka och två olika smörgåstårtor. Det blev precis som jag hade tänkt mig och jag är super stolt över den fina prinsesstårtan som jag bakade och pyntade helt själv. Tusen tack mamma för all hjälp jag fick på lördagen och söndagen! Tusen tack till resten av min fina familj som också hjälpte till med både förberedelser och städning efteråt!

Hur gick det då med hedersgästen och dopbarnet? Jo, Aini skrek en del i kyrkan men efter dopceremonien fick hon mat och somnade gott in. Hon döptes i en dopklänning som i alla fall jag, min bror, och min mamma har döpts i. Sedan vaknade hon upp precis efter att bjudningen hade börjat och trivdes bland alla gäster. Hon fick en massa fina presenter och fick dessutom ställa upp på fotografering i alla möjliga kombinationer med gästerna. Det är ju inte ofta som alla är samlade så vi ville passa på att ta en hel del familjefotografier. Nu återstår bara fotografering av Aini med dopklänningen som skall resultera i ett tack-kort.


Mumsigt värre!

2 kommentarer:

  1. Åh, de ser så gott ut! De va säkert ett kiva dop. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. De var både gott och vi hade en väldigt tervlig dag! :)

      Radera