Snart är det december och första advent infaller förstkommande söndag. Jag skal ha julkalender här på bloggen och därför blir detta recept det sista i min lilla mini receptserie.
Lindströmsbiffar är bland det godaste jag vet men äter det alltför sällan. Det måste bli en ändring på det :). Jag tycker att de bästa Lindströmsbiffarna får man om man kokar rödbetan istälet för att använda sig av inlagd rödbeta. Om man kokar rödbetan kvällen före så tar det dessutom inte så länge att laga biffarna.
400 g blandköttfärs
1 finhackad lök
1 msk vetemjöl eller ½ mosad potatis
1 ägg
2-3 kokta och mosade rödbetor
Salt
Svartpeppar
Margarin till stekning
Blanda ihop alla ingredienser. Forma till tolv stora bollar och platta till till biffar. Stek på medelvärme i 3-5 minuter på varje sida beronde på hur tjocka biffar du har lagat. Servera med kokt potatis och brunsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar