I lucka nummer tio finns ett enkelt recept för den som är glad i söta saker. I Patricks familj är det en tradition att "baka" risbollar (även kallad rischoklad) till jul. Risbollarna blir extra fina om du använder dig av mönstrade muffinsformar istället för vanliga vita.
Risbollar |
Risbollar
225 gr kokosfett
450 gr florsocker
6 msk kakao
3 ägg
6 msk kallt kaffe
3 tsk vaniljsocker
Puffat ris
Muffinsformar
Smält fettet och blanda i alla andra ingredienser. Tillsätt till slut puffat ris, kom ihåg att smeten skall hålla ihop när den hårdnar. Fördela smeten i muffinsformar och ställ kallt.
Receptet är ett recept av Patricks mamma som hon hittat och sparat på en gång i tiden.
Hemma kalla vi dom alltid myror. Dom e sååå goda, sku måsta slänga ihop en batch till veckoslute! :)
SvaraRaderaGör du det! Det är fort gjort! :)
SvaraRadera