onsdag 7 oktober 2015

Rödbetor med getost och valnötter

Hösten är rotgrönsakernas årstid för mig. Det är så otroligt gott med färska rotgrönsaker om hösten i form av till exempel en rosoll. Rödbetan hör till mina favoriter och här kommer ett recept på ugnsbakade rödbetor med getost och valnötter.

Bakade rödbetor

Bakade rödbetor med getost och valnötter (4 pers)

500g färska rödbetor (gärna små)
75g chèvre
0,5 dl valnötter
Flytande honung
Flingsalt

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skölj och borsta rödbetorna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Ställ in i ugnen tills de är mjuka, ca 1 timme.

4. Låt rödbetorna svalna. Skala och skär i grova bitar.

5. Lägg rödbetorna på ett fat och smula över getosten och valnötterna.

6. Ringla över lite honung och strö över lite flingsalt. Servera.

Receptet hittade jag här och modifierade lite grann.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar