torsdag 11 september 2014

Helgens mattips: Krämig fisksoppa

Varför inte laga en krämig och god fisksoppa i helgen. En som värmer enda in i själen. Förra helgen lagade Patrick krämig fisksoppa (recept) med vitlökskrutonger till middag. Musslorna lämnade Patrick bort (budgetalternativ) och istället för fiskkraft använde han sig av fiskbuljong. Vi hade inga färska örter heller utan Patrick tillsatte ca 1 tsk torkad timjam i soppan tllsammans med grönsakerna.

Soppan har några fler skeden än en vanlig fisksoppa men kanske man har lite extra tid i helgen, bara man vill, till att laga denna krämiga fisksoppa. Jag tycker att fänkål är så otroligt gott och i fisksoppan passade den utmärkt. Om man tycker det blir för lite grönsaker är det bara att tillsätta mer och potatis passar också bra i soppan om man vill tillsätta det, men potatisen måste isåfall få koka tillsammans med vätskan för att bli färdig. Det är redan ganska mycket vätska i receptet så man behöver inte nödvändigtvis tillsätta mer av just vätska. Så länge alla ingredienser är täckta blir det bra.

Vitlökskrutongerna gjorde han själv. Skar upp lite vittbröd i små tärningar och stekte dem i olja tillsammans med en vitlöksklyfta. Vitlöksklyftan ligger i pannan för att ge smak. Den skall inte ätas.

Fisksoppa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar