onsdag 28 januari 2015

Aini 1 år

Idag fyller världens bästa Aini 1 år. Mammas lilla gullunge har blivit en stor flicka i mammas ögon. Hon är en bestämd liten fröken som helst vill äta själv och möter mig med ett stort leende varje dag när jag kommer hem i från jobbet.

När Aini var 10 månader och en vecka tog hon sitt första steg och under en lång period tog hon ett eller två steg nu och då. Men när hon var 11 månader och två veckor gammal började hon plötsligt gå. Nu varvar hon mellan att gå och krypa.

De ord som Aini använder mest just nu är oj/oi eller tä(där). Så har hon precis börjat säga iiihh när hon håller i hästen som hör till bondgården.

När porten till köket och tamburen har blivit öppen eller vår sovrumsdörr står på glänt kryper hon i racerfart men hon blir alltför ivrig och skrattar så hon kommer inte långt. Om hon lyckas komma in på sovrummet eller på andra sidan porten så kollar hon alltid efter oss, ler och undrar säkert om vi ser att hon är på väg någonstans dit hon inte har lov att gå.

Aini dansar (gungar upp och ner med överkroppen) nästan varje gång hon hör musik och särskilt då någon av hennes leksaker spelar en trudelutt. Hon är grym på att lossas äta, då smackar hon med munnen, och matar gärna andra också medan hon smackar. Duplo legon som hon fick i julklapp plockar hon gärna i bitar när vi bygger åt henne men hon prövar också på att sätta bitarna tillbaka men det är ännu lite svårt.

Under julen fick Aini äntligen tänder efter många månader med mycket tuggande på diverse leksaker. Tand nummer ett kom den 19:de december och tand nummer två den 24. december. Bda tänderna tittade uppe i den nedre käken. Den senaste tiden har vi sett att framtänderna i den övre käken har börjat trycka på och nu kan man känna den ena tanden under tandköttet.

Ett år går alltför fort och vi försöker njuta av varje ögonblick vi upplever tillsammans med vår kära dotter. Hon är verkligen solstrålen i vårt liv och det här första året tillsammans med henne har varit helt otroligt. Snart börjar hon på dagis och både jag och Patrick är tillbaka på jobbet. Det blir en ny och annorlunda vardag för oss. Det viktigaste för mig är att Aini kommer att känna sig trygg på dagiset och att vi får familjevardagen att fungera bra.

Grattis på födelsedagen älskade Aini. Mamma älskar dig!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar