torsdag 10 december 2015

10 december: Glögg


Igår hade jag en liten glöggkväll för mina väninnor från jobbet. Jag gjorde för första gången en egen glögg som blev riktigt smarrig. Det var en apelsinglögg, receptet hittade jag här. Under bilden hittar du en översatt version av receptet.


Apelsinglögg (1 liter glögg)

6 dl apelsinjuice (utan fruktkött och av god kvalitet)
1,5 dl svartavinbärssaft (inte utblandad)
2,5 dl vatten
0,5 tsk nejlika, hela
1 kanelstång
1 stjärnanis
0,5 tumstor bit av färsk ingefära, i skivor

Till servering: Russin och mandlar, apelsinskivor

1. Hetta upp vattnet och apelsinjuicen till kokpunkten.

2. Tillsätt kryddorna och svartavinbärssaften. Smaka av för att justera sötman med svartavinbärssaften.

3. Slå av värmen och låt glöggen dra i 15 minuter. Sila av glöggen.

4. Servera glöggen. Dekorera evetuellt med apelsinskivor och servera med mandel och russin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar