torsdag 3 december 2015

3 december: Julsallad



Tredje december och jag vill bjuda på ett recept på en julig sallad med bland annat nötter, blåmögelost och bacon. Passar bra som förrätt eller som en lätt måltid.



Julsallad (4-6 pers)

Fina blandade salladsblad
10 cm purjolök
1 morot
2 tomater
1 rött äpple
1 apelsin
50 g valnötskärnor
150 g blåmögelost
Ca 140 g bacon

Dressing:
Saften av en apelsin
Saften av en halv citron
2 tsk strösocker
1 msk fransk senap
5 msk rapsolja
1 msk äppelcidervinäger
Salt och nymalen peppar

1. Sköj salladsbladen och purjolöken. Skala moroten.

2. Skär purjolökenoch moroten i tunna strimlor. Kärna ur och strimla tomaterna. Tärna äpplet. Skala och filea apelsinen.

3. Rosta valnötskärnorna i en het, torr stekpanna och hacka dem.

4. Blanda alla grönsaker med frukten och nötterna. Smula ner blåmögelosten.

5. Mixa alla ingredienserna till dressingen.

6. Knaperstek baconen i torr stekpanna och låt dem rinna av på hushållspapper.

7. Vänd ner dressingen i salladen strax före servering och toppa med det nystekta baconen.

Receptet hittade jag i Lantliv 14/2013 och är ett recept av Per Morberg. Jag har gjort några små egna ändringar till receptet.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar