måndag 21 december 2015

21 december: Brysselkål till skinkan


Har du lust att pröva på något nytt till julbordet? I år lagade jag brysselkål till skinkan och det passade väldigt bra och samtidigt fick vi något grönt på julbordet.


Smörstekt brysselkål med hasselnötter (6pers)

500 g brysselkål
2 msk smör
2 msk god olivolja
2-3 msk hasselnötter
Flingsalt

1. Koka upp vatten och sjud brysselkålen i 2 minuter så att den mjuknar men ändå har en hård kärna. (Om du har köpt fryst brysselkål, koka då efter påsens anvisningar). 

2. Hetta upp smör och olja i en panna. Bryn kålen i ca 5 minuter så den får fin färg och känns mjuk rakt igenom.

3. Rosta hasselnötterna i en torr panna. Grovhacka nötterna och serevra till kålen. Garnera med flingsalt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar