torsdag 17 december 2015

17 december: Kryddkaka med kolaglasyr


Här kommer en enkel kaka att laga när du väntar julbesök. Eftersom du inte måste vispa själva degen så är det bara att röra in ingredienserna, grädda i ugnen och så vispa ihop glasyren som skall bredas över en svalnad kaka.



Kryddkaka med kolaglasyr

4 dl vetemjöl
1 dl socker
1 dl farinsocker
1,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk kanel
1 tsk malen nejlika
1 tsk malen kardemumma
1 tsk ingefära
1 tsk pomeransskal
2,5 dl surmjölk (kulturmelk)
2 st äpplen (raspade)
100 g smör (smält)

Glasyr:
1 dl kolasås
0,5 dl färskost
Strössel

1. Blanda de torra ingredienserna.

2. Blanda i äppel, smör och surmjölk i de torra ingredienserna tills du får en jämn smet.

3. Töm smeten i en smörad och bröad form (ca 1,5 liter).

4. Grädda kakan på 175 grader i ca 50 minuter.

5. Stjälp kakan ur sin form när den svalnat lite grann.

6. Vispa ihop färskost och kolasås. Bred ut glasyren på den svalnade kakan. Pynta med strössel.

Receptet hittade jag här(klick) och är fritt översatt av mig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar