lördag 19 december 2015

19 december: Julefterrätt med äppel, pepparkaka och mascarponekräm


Julafton närmar sig med stormsteg. Har du redan planerat julens meny? Om inte, så kommer här ett förslag till efterrätt. Den här gången har jag mixtrat ihop receptet helt själv.


Julens efterrätt (6 portioner)

2 msk smör
4 st äpplen 
3 msk socker
kanel

1 burk mascarpone
1,5 grädde

ca 18 pepparkakor

1. Skala och tärna äpplen. Stek så i smör, socker och en gnutta kanel tills äpplena är lite mjuka runt kanterna.

2. Vispa grädden, blanda så i mascarponen. Krossa mascarponen.

3. Varva äppel, pepparkakor och mascarponegrädden i sex styckern portionsskålar/glas. Ställ kallt tills du skall servera. Det går att förbereda efterrätten några timmar före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar