onsdag 10 december 2014

10 december


Idag är det två veckor kvar till julafton. Flere har kanske börjat med att julpynta. Idag bjuder jag på ett pysseltips på 3D stjärnor som kan få hänga kvar efter jul också (beroende på hur man pyntar dem).

Du behöver:

Kartong eller tjockt papper 
- jag använde kartongen från ett gammalt flingpaket
- det kan vara färg eller mönster på kartongen, då behöver du inte pynta din stjärna 

Femuddig-stjärn-modell
Sax
Penna
Linjal
Matkniv eller falsben (scrapboking verktyg)
Och det du behöver för att pynta dina stjärnor


1. Börja med att rita runt modellen på kartongen/pappret. Om du inte har någon printer hemma så att du kan printa ut en modell, då kan du rita en egen modell, se bild 1.

Bild 1, lånad från Google
2. Klipp ut stjärnan. Ta linjalen och placera den så att du får en linje från toppen av en av uddarna till motsatt sida (mellan uddarna, se på bild 2 där jag ritat ett streck från varje udd till motsatt sida). Dra sedan med matkniven/falsbenet fram och tillbaka och på det sättet gör du en skåra (se bild 3). Gör likadant fyra gånger till (alltså från varje udd till motsatt sida).

Bild 2
Bild 3
3. Vik sedan stjärnan så att du får en 3D effekt (se bild 4).

Bild 4
4. Pynta stjärnan som du vill. Jag spraymålade mina. Det går bland annat att måla, använda decopage tekniken, limma eller rita. Valet är ditt. Fäst dem på väggen med hjälp av tejp eller lägg ett snöre i så att du kan hänga dem upp.

Färdiga stjärnor
Här hittade jag instruktionerna på hur man gör 3D stjärnor.

2 kommentarer:

  1. Oj om man skulle ha haft ork att pyssla och grejja! Men måste erkänna jag är liite lat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. En stor anledning varför jag har julkalender på bloggen är för att jag skall få gjort lite pyssel och annat trevligt till jul. Annors blir det väääldigt lite pyssel resten av året :P

      Radera