fredag 12 december 2014

12 december



Glögg hör julen till och till glöggen behöver man såklart tilltugg. Här kommer två recept på super enkla dadel glöggtilltugg.


Dadlar med mögelost och mandel

Dadlar
Grönmögelost
Mandlar

1. Ta ett valfritt antal dadlar, skär ett snitt i varje dadel(ta ut kärnan om den inte är stenfria dadlar) och fyll sedan med mögelosten. Sätt ner en mandel i osten. Servera

Receptet hittade jag här.


Baconinlindade dadlar

Dadlar
Bacon

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Dela baconskivorna i två och ta ut kärnorna ur dadlarna om de inte är stenfria. Linda baconet runt dadlarna.
3. Sätt dadlarna på en bakplåtsklädd ugnsplåt. Stek i ugnen i 12-15 minuter eller tills baconet är knaprigt.

Receptet hittade jag här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar