söndag 14 december 2014

14 december



Ibland är det trevligt att laga något som går fort och dessutom smakar väldigt gott. Knäck i mikron är precis det. Om du hellre vill ha ljus och mjuk knäck så skall du sänka effekten på mikron. Vi prövde men lyckades inte med det. Så du måste bara pröva dig fram och se vad som funkar för dig.

Knäck

Knäck i mikron

Knäckformar
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 dl grädde
(3 msk krossade mandlar)

Blanda sirap, socker och grädde i en skål av glas eller keramik med höga kanter. Kör i mikron på full effekt i 7-8 minuter (då får du en mörk röra som blir till hård knäck). Blanda i mandel och häll i formarna med en gång före röran stelnar.

Receptet hittade vi här. 

Tack Åsa för tipset på mikro knäck! Och för den otroligt goda mjuka knäcken du fått till. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar