onsdag 3 december 2014

3 december


3 december och det är dags för ett diy projekt. I år hade jag lust att pynta till jul med vitt och svart. Eftersom jag inte hade några juliga kuddöverdrag så bestämde jag mig för att göra mina egna. Jag köpte billiga vita kuddöverdrag på jysk och svart textilfärg på hobbybutiken. Tryckte med potatis stämplar och så hade jag juliga kuddöverdrag som passade in med resten av pyntet i hemmet.

Kuddöverdrag med potatistryck

Du behöver:

Kuddöverdrag
Textilfärg
Ett fat till färgen
Pepparkaksformar
Vass kniv
Potatis
Pensel
Gamla tidningar

Så här gör du:

1. Börja med att laga dina stämplar. Dela potatisen i två delar. Så kan du trycka in en liten pepparkaksform i potatisen (se Bild 1), ta den ut igen och skära bort överloppspotatis på sidorna så att du får en stämpel. Eller så går det såklart att skära ut en stämpel på fri hand.

Bild 1

2. Lägg tidningar in i kuddöverdagen, annors kommer färgen igenom och det blir märken på andra sidan. Vilket inte är så kul om du vill trycka på båda sidor. Töm lite färg på ett fat och fördela färgen på stämpeln med hjälp av en pensel. Provstämpla gärna på tyg eller papper för att se hur mycket färg du behöver applicera på stämpeln. Tryck så önskat mönster på ditt kuddöverdrag. (Se Bild 2)

Bild 2.

3. Låt färgen torka ordentligt. På den färgen jag använde behövde man stryka på trycket för att det sedan skall hålla tvätt. Kolla på burken till den färg du valt att använda och följ de instruktioner som står där.

Så här blev mina kuddöverdrag!
2 kommentarer:

  1. De där sku ja vila prova nångång! De blev fint de du gjorde! :)

    SvaraRadera
  2. De ska du bara göra. När man kommer i gång och vet hur man vill ha det så går det egentligen ganska fort att göra. Tack! :)

    SvaraRadera