måndag 1 december 2014

Aini, 10 månader

Vår lilla stora flicka har blivit 10 månader. Aini tränar och tränar på att gå längs soffan och soffbordet. När hon var 9 månader började hon sakta men säkert skuffa saker framför henne, så som pallar. Vi har inte pushat på henne utan låtit henne göra det i sin takt. Hon lär sig att gå när hon är färdig för det. I de sista kan hon själv finna på att skuffa runt på gåvagnen här hemma eller på någon av gåvagnarna på öppna dagis. Hon har också börjat släppa sig mer och mer och häromdagen reste hon sig upp och stå från golvet utan stöd. 

Det mesta Aini gör just nu är att träna på att gå eller att stå och leka. Hon står gärna vid ett bord eller en pall med saker i händerna och pratar för fullt. Hon vill gärna mata båda vuxna och barn hon umgås med, det kan vara mat eller leksaker. Nu har hon också börjat med en "ge och få" lek (turtagning). När hon pratar har vi börjat höra något mer än bara upprepningar, till exempel ma-ma-ma-ma har blivit ma-ma.

Aini har blivt en höjdare på att klappa i det sista och det låter till och med. Hon vinkar också men sällan när man skall säga "hej då". Det ser ut som hon tycker att det är lite spännade med saker hon inte får lov till och vet väldigt tydligt vad som är lov eller inte lov.

Imorgon skall jag börja på jobbet igen efter att ha varit hemma i nio månader. Enda till ikväll her det egentligen känts bra men just nu känner jag bara "nää, jag vill inte". Men så är situationen och det känns lite bättre när jag vet att Aini skall få vara hemma med sin pappa i 14 veckor ännu.

Aini är vår lilla solstråle som är väldigt aktiv och har det bra när vi kommer oss ut ur huset och på olika aktiviteter där hon får möta andra vuxna och barn. Hon är väldigt sällan rädd för andra vuxna och barn. Hon är en liten mamis just nu men hon blir också så glad när hon får se att pappa kommer hem. Det är nästan så att han inte får av sig kläderna för hon är så otålig på att få komma upp i hans famn. Jag hoppas lite på att det blir så nu när det är jag som skall komma hem om dagarna. :)

Vår lilla tomte :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar