söndag 7 december 2014

7 decemberHar du lust att hänga upp något nytt i granen i år men kanske inte har lust att lägga massa pengar på det? Då kan du bland annat laga nytt julgranspynt av saltdeg.

Julgranspynt


Du behöver

2 dl salt
2 dl vetemjöl
2 dl vatten

Kavel
Pepparkaksformar
Ett sugrör
Fint band
Ev. hobbyfärg, lim och glitter.

Blanda salt och vetemjöl. Tillsätt lite vatten i taget, det kan vara att du inte behöver allt vatten. Knåda till en deg som inte kladdar fast i händerna. Om det blir för kladdigt kan du tillsätta lite vetemjöl.

Kavla ut degen till önskad tjocklek. Tryck ut pepparkaksfigurer. Tryck ut ett hål, där bandet skall sitta, i varje figur med sugröret. Flytta över figurerna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

Torka figurerna i ugnen på 100 grader, i upp till 3 timmar. Om du lagar tjocka figurer lönar det sig att vända på dem halvvägs genom torkningen så att de skall torka ordentligt.

När figurerna har torkat och kallnat kan du någotdera sätta band i dem direkt eller måla/dekorera med hobbyfärg och/eller limma på glitter. Jag valde att bara lägga band i dem direkt, det passade bra ihop med den naturvita färgen och det bruna bandet.


Receptet hittade jag här och är fritt översatt av mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar