tisdag 30 december 2014

Nyårsmiddag

Ibland får jag beslutsångest när det kommer till mat. Jag har för många idéer och klarar inte av att fokusera och bara välja något. Men när man skall handla så måste man välja, som tur är (vi skriver dessutom alltid handlingslistan hemma så all mat är/måste vara planerad så att vi vet vilka ingredienser vi behöver, jag HATAR att planera maten i butiken).

Jag hade verkligen beslutsångest inför nyårsmiddagen. Alltför många idéer, alltför lite tid till att göra research och sedan bestämma sig. Men eftersom vi skulle till butiken på förmiddagen igår så hade jag inga andra val än att bestämma mig. Det blir något enkelt men gott. God mat som passar att laga vid flera tillfällen. Jag delar med mig av recept och bilder vid ett senare tillfälle.

Nyårsmeny 

Två olika sorters crostinis
- laxtartar
-lufttorkad skinka och parmesanröra

Sallad

Klyftpotatis

Efterrätt: Creme Brulé

Fyrverkerier, nyåret 2012/2013

Nyårsmeny 2012/2013, kalkon, ugnsrostad mandelpotatis,
rosenkål med bacon och gräddsås


4 kommentarer:

 1. Alltså, ja har sån dålig inspiration när de kommer till mat. Står i butiken vid kötthyllan och vet int alls va ja ska ta. Samtidigt som ja lite äcklas över att de finns så myki kött. Slutar allti med att ja tar maletkött (nöt eller kyckling/kalkon) och kycklingstrimlor. Sen sama fisk från frysdisken. Ja sku vila äta mera vegetarisk men ja vet int alls var ja ska börja. Ja e int bra på att laga mat heller, o vågar just in prova på någå nytt. Heh, men nog lagar ja ändå ätbar mat, mer eller mindre god. :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi lagar en meny för varje vecka, det blir oftast något vi har lust eller något nytt som jag vill pröva (jag surfar på matsajter varje dag :P) och om vi inte vet vad vi vill äta så ser jag oftast vilka proteiner som är representerade redan och väljer något annat. Tror jag skall skriva några inlägg om matplanering :)

   Radera
  2. Vi prova med att laga meny för veckan några veckor men vi orka int så länge med de. :P Så ja läser gärna om matplanering! :)

   Radera